UA RU EN PL
ДОВІДКОВІ ТЕЛЕФОНИ

Київ: +38 068 369 14 07
+38 044 592 68 78

Стрий: +067 89 1-00-00
Львів, Івано-Франківськ
усі контакти та розклад

Що ми лікуємоВикривлення хребта - сколіозСтатті

Міжнародний центр нейрохірургії – клініка номер один в Україні по лікуванню сколіозу

Лікарі клініки «Міжнародний центр нейрохірургії» спростували відоме українське прислів’я: «Горбатого могила виправить». Ось вже понад десятиліття в Україні неповносправні сколіозники сотнями на рік стають стрункими. Нині вони є звичайними членами суспільства, виходять заміж, народжують дітей, здобувають професії, прокладають собі шлях в кар’єрі. Але все це, ще в недалекому минулому, було абсолютно неможливим.

Засновник та керівник клініки Ігор Курілець ще в 90-х роках привіз в Україну новітні на той час французькі операції Котреля і Дюбуссе. Ним же був здійснений переворот з галузі лікування горбатих дітей та підлітків. Усе було вчинено з власної ініціативи, всупереч опору маститих медичних світил, без жодної державної копійки та державної підтримки. Ентузіазм українських лікарів та підтримка західних лікарів з Франції, США, Польщі, Великої Британії, Іспанії, Угорщини, Бельгії разом здолали консерватизм української медицини і відкрили нові перспективи для горбатих людей в Україні.

Донедавна подібні операції виконувалися лише у Києві. Однак нещодавно їх виконання розпочато і в Західній Україні (м. Стрий), де існує філія Міжнародного центру нейрохірургії.

Медичні технології швидкоплинні і часто змінюються. Сьогодення США та Європейського Союзу стосовно операцій при сколіозі звернене вже до американських операцій професора Лоренца Ленке, котрий є неперевершеним світовим хірургом і засновником школи двадцять першого сторіччя. Цікаво, але факт, Україна в числі перших країн світу перейняла ці операції. Це сталося декілька років тому після очного знайомства в США лікарів Курільця та Ленке. Цим разом до Міжнародного центру нейрохірургії у Києві та Стрию із Заходу було споряджено усю новітню медичну техніку для виконання таких втручань.

Основою методу є застосування оригінальних імплантатів та чисельних хірургічних інструментів, котрі дозволяють одномоментно усувати вади розвитку хребта. Після операцій хворі не потребують корсетів, гіпсових ліжечок і через 2-3 дні можуть самостійно ходити. Операції Ленке усувають довготривалі витяжки хребта та багатоетапні хірургічні втручання.

Кульмінацією операцій на сколіоз є моніторинг функцій спинного мозку. Це досягається за допомогою спеціального наркозу та апаратури, котра пропускає електричні імпульси та реєструє викликані моторні потенціали спинного мозку. Це є знаменним етапом для української медицини, бо відтепер є можливість контролювати функції спинного мозку заради попередження небажаних післяопераційних паралічів.

Хірургічне лікування сколіозу - тривала, багатогодинна високотехнологічна операція, котра не може обійтися без крововтрати. В Міжнародному центрі нейрохірургії, як де інде у світі, такі операції здійснюють без переливання дефіцитної донорської крові. Існує метод інтраопераційного збору, переробки та повернення втраченої власної крові. Для багатьох медиків в Україні це є велика новина, що викликає щирий подив.

Оперовані хворі вдруге народжуються після таких операцій. Зникає комплекс неповноцінності. Пацієнти стають повноправними членами суспільства. Слід сказати, що левову частку хворих на сколіоз складають дівчата та жінки, для котрих питання вроди, моди, елегантності, витонченості та краси мають домінуюче значення. Операція повністю змінює мотивації та сенс їхнього життя, котре відтепер має присмак розкоші.

Повернутися у розділ