UA RU EN PL
ДОВІДКОВІ ТЕЛЕФОНИ

Київ: +38 068 369 14 07
+38 044 592 68 78

Стрий: +067 89 1-00-00
Львів, Івано-Франківськ
усі контакти та розклад

Мікрохірургія під операційним мікроскопом

Попри повільне застосування операційних мікроскопів в нейрохірургії України, цей інструмент нині є основним базовим знаряддям нейрохірургів усього світу, включаючи Міжнародний центр нейрохірургії. Нині нейрохірургія, як медична спеціальність, перейшла в розряд мікронейрохірургії.

Вперше на теренах СНД операції під операційним мікроскопом на хребті були виконані Курільцем І.П. ще в 1993 році. Це був справжній прорив української нейрохірургії того часу, бо мікроскопічна техніка демонструвала докорінно інші результати операцій на головному мозку, спинному мозку та хребті. Ряд операцій взагалі неможливо було виконати без операційного мікроскопа.

Нині досвід в застосуванні операційних мікроскопів Міжнародного центру нейрохірургії складає понад 10 000 операцій. Це прилад повсякденного застосування для усіх нейрохірургів центру.

Операційний мікроскоп – це не тільки прилад для збільшення зображення, це також прилад, що збільшує стереоскопічність зображення і глибину різкості, це прекрасний освітлювач та пристрій для документування операції за допомогою вбудованої відеокамери. Сучасні мікроскопи мають складний контраверсний механічний підвіс хірургічної оптики, а остання, в свою чергу, має коаксіальну ксенонову підсвітку, автофокусування, автобалансування, варіоскоп.

OPMI® Pentero™
OPMI® NC4™
На оснащенні Міжнародного центру нейрохірургії перебуває півдесятка мікроскопів виробництва німецької фірми Carl Zeiss, зокрема надсучасні OPMI® Pentero™ та OPMI® NC4™.