UA RU EN PL
ДОВІДКОВІ ТЕЛЕФОНИ

Київ: +38 068 369 14 07
+38 044 592 68 78

Стрий: +067 89 1-00-00
Львів, Івано-Франківськ
усі контакти та розклад

Інформація для пацієнтівКонсультація

Нейрохірурги МЦНХ займаються хірургічним лікуванням пацієнтів із захворюваннями головного мозку, спинного мозку та хребта. Під час консультації нейрохірург огляне вас та детально вивчить результати виконаних вам МРТ, КТ, рентгенографії та інших обстежень та аналізів.

В першу чергу спеціаліст встановить чи спростує наявність у вас нейрохірургічного захворювання. Наступним завданням є вирішення питання необхідності проведення оперативного втручання. У випадку, коли операція не потрібна, лікар надасть вам свої рекомендації щодо консервативного лікування або скерує до спеціаліста іншої галузі, котрий займається лікуванням вашого захворювання. При необхідності операції нейрохірург встановить, яка саме операція потрібна вам, розповість про її ефективність, особливості та можливі наслідки, призначить дату операції.

У МЦНХ в складних випадках консультацію хворих проводять одразу кілька лікарів для мінімізації помилок. В надскладних випадках до консультації залучаються іноземні спеціалісти.

Питання, які найчастіше задають:


Які спеціалісти, окрім нейрохірургів, працюють в МЦНХ?


  • невролог
  • спеціаліст з болю
  • ортопед-травматолог

Чи існує єдиний стандарт при консультації в МЦНХ?

У МЦНХ існують єдині уніфіковані стандарти надання медичної допомоги, яких дотримуються усі, без виключення, лікарі клініки. Тому, незалежно від того, у котрого із спеціалістів ви консультуєтесь, надані вам рекомендації будуть аналогічними.

Як потрапити на консультацію до нейрохірурга?

Консультації хворих нейрохірургами МЦНХ в центральній клініці в м. Києві проводяться:

  • без попереднього запису (жива черга)
  • за попереднім записом

Без попереднього запису можна проконсультуватися з понеділка до п'ятниці з 8 до 18 години та в суботу з 9 до 10 години. Зазвичай час очікування в черзі становить менше 1 години. Рекомендуємо приходити зранку, оскільки для постановки точного діагнозу іноді потрібні додаткові дослідження і консультації, що може зайняти певний час. Звертаємо увагу, що директор центру, Курілець Ігор Петрович, консультує пацієнтів виключно в порядку черги.

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію до нейрохірурга на конкретний час, ви можете зробити це за телефонами: +380 68 369-14-07.

Що необхідно взяти з собою на консультацію до лікаря?


  • Паспорт громадянина України.
  • Знімки/диски раніше виконаних магнітно – резонансної томографії (МРТ), комп'ютерної томографії (КТ), рентгенографії, остеоденситометрії, електронейроміографії та ін.
  • Заключення спеціалістів, яких ви відвідували.
  • Виписки з лікувальних закладів.
  • Результати виконаних вам аналізів.

Ми настійливо не рекомендуємо перед консультацією самостійно призначати собі будь-які обстеження та аналізи, оскільки при їх неякісному виконанні або непотрібності ви втратите дорогоцінний час та кошти. Також, ми рекомендуємо приходити на консультацію у супроводі когось із батьків, родичів, членів сім'ї, близьких друзів. Окрім того, бажано не їсти в день консультації та не приймати знеболюючі ліки.

Чи обов'язково на консультацію їхати в центральну клініку до Києва?

Принципами нашої діяльності є уніфікація стандартів надання медичної допомоги та максимальна доступність для населення. Ми розуміємо, наскільки важким може бути для хворої людини подорож на далеку відстань. Також пам'ятаємо про чималі транспортні витрати, які можуть супроводжувати вас у цій подорожі. Саме тому, було відкрито ряд консультативних пунктів в різних областях України, куди по графіку приїжджають наші лікарі. Кожен фахівець нашої клініки під час консультацій дотримується єдиних підходів до лікування хворих, що визначені стандартами надання медичної допомоги Міжнародного центру нейрохірургії.

Чи можлива консультація лікаря по телефону/мережі Інтернет?

Лікарі нашої клініки по можливості дадуть відповідь на ваші запитання. Але варто пам'ятати, що консультація по телефону або через мережу Інтернет не дозволяє лікарю належно оглянути вас, поспілкуватися, вивчити результати ваших обстежень. Все це робить таку консультацію малоефективною і, швидше за все, вам буде запропоновано приїхати до нас на прийом.

Що необхідно знати пацієнтам, що їдуть на консультацію з інших міст/країн?


  • Приїжджати здалеку краще в першій половині тижня (понеділок - четвер), оскільки інколи для вирішення вашого питання можуть знадобитися дообстеження та додаткові консультації, що може зайняти кілька днів;
  • Забронюйте місце для ночівлі в Києві хоча б на одну ніч;
  • Радимо перед поїздкою зателефонувати до нас за тел.: (044)592-68-78;
  • Не користуйтеся послугами випадкових таксистів на залізнодорожних вокзалах Києва, а замовляйте автомобіль в одній із чисельних служб таксі: 309, 709, (067)445-56-50, (098)449-89-59, (063)237-72-37, (063)782-20-20, (093)612-12012, (063)355-02-02;
  • Настійливо рекомендуємо приїжджати на консультацію у супроводі когось із батьків, родичів, членів сім'ї, близьких друзів;
  • В передсвятковий час через збільшення кількості туристів, що їдуть до/з Києва рекомендуємо завчасно подбати про квитки в зворотньому напрямку, якщо ви їдете потягом;
  • Якщо ви плануєте їхати на власному авто і погано орієнтуєтеся в місті Києві радимо взяти з собою карту або навігатор.