UA RU EN PL
ДОВІДКОВІ ТЕЛЕФОНИ

Київ: +38 068 369 14 07
+38 044 592 68 78

Стрий: +067 89 1-00-00
Львів, Івано-Франківськ
усі контакти та розклад

Що ми лікуємоСтатті

Як правильно лікувати сколіоз?

Хочемо представити приклад того, як в XXI столітті повинен лікуватися сколіоз. Слід пам’ятати, що результат лікування залежить від двох основних факторів:

1. чи вчасно виконується операція (градус викривлення, вік пацієнта);

2. майстерність хірурга

Як би ми не намагалися, але не можливо безпечно досягнути відмінного результату, коли викривлення сягає 100-120 градусів, або коли операція виконується в віці понад 20 років. Зазвичай, такі пацієнти мають багаторічну історію тривалого і неефективного консервативного лікування, що лише зробило викривлення більш ригідним та неподатливим до корекції.

Коли ж операція виконується вчасно, результат буде відмінним. Як ось у ще однієї нашої пацієнтки, що була сьогодні на післяопераційному огляді.

Дівчинці 13 років, кут викривлення до операції сягав 70 градусів. Кут після операції – 12. 70 градусів – не оптимальний кут, краще оперувати при 50-60, але вік не дозволяв зробити операцію раніше. А ростучу конструкцію ставимо в 9-11 років.

Операція дівчинці пройшла без ускладнень. Через 9 місяців після неї можна знімати всі обмеження та жити повноцінним життям.

!!! Отож звертаємося до батьків !!!Пам’ятайте, сколіоз не лікується масажами і вправами. Це генетична хвороба і буде він розвиватися чи ні закладено наперед природою. Наша задача - вирівняти хребет вчасно.

З повагою,
команда нейрохірургів МЦНХ


Повернутися до розділу