UA RU EN PL
ДОВІДКОВІ ТЕЛЕФОНИ

Київ: +38 068 369 14 07
+38 044 592 68 78

Стрий: +067 89 1-00-00
Львів, Івано-Франківськ
усі контакти та розклад

Що ми лікуємоСтатті

10 пацієнтів зі сколіозами за місяць прооперовано в Західноукраїнській філії Міжнародного центру нейрохірургії

У Львівській області, а саме в місті Стрий, сформовано один з найпотужніших в Україні центр з лікування сколіозу. Зокрема, за минулий місяць нейрохірургами Міжнародного центру нейрохірургії (МЦНХ) було виконано 10 складних операцій з корекції викривлення хребта. І це, не рахуючи десятки інших різноманітних оперативних втручань на хребті.

Окрім найбільш частого типу сколіозу – ідіопатичного, також було прооперовано пацієнтів зі складним нервово-паралітичним сколіозом та структурним остеогенним сколіозом, зокрема було видалено напівхребець. В середньому кожна операція тривала від 6 до 8 годин.

Операція Сук-Ленке, що є «золотим стандартом» в лікуванні сколіозу, є однією з найбільш складних оперативних втручань на хребті, як для хірургів, так і для анестезіологів, медсестер-анестезистів, операційних медсестер. Також вона вимагає високотехнологічного оснащення операційної. Зокрема виконання її неможливе без величезного набору інструментів (більше 200 одиниць), спеціального операційного стола, монітору викликаних потенціалів спинного мозку, селлсейвера, рентген оптичного перетворювача, досконалого анестезіологічного обладнання тощо.

Для виконання надскладних рідкісних типів викривлень до центру регулярно запрошується один із провідних Європейських спеціалістів з лікування сколіозу – доктор Норберто Вентрура (Барселона, Іспанія). Зокрема, цього місяця спільно було прооперовано 3 пацієнтів.

Високотехнологічне оснащення та постійне вдосконалення хірургічних навичок нейрохірургів дозволило забезпечити аналогічні до країн ЄС результати лікування сколіозу в МЦНХ. В середньому вже за 6-7 днів всі пацієнти були виписані додому. Досягнуто значної корекції викривлення. І у всіх 10 випадках відсутні будь які неврологічні ускладнення. Ми очікуємо, що вже з 1 вересня всі прооперовані нами пацієнти повернуться до навчання в школах/університетах.

Всього за час існування клініки «Міжнародний центр нейрохірургії» прооперовано вже більше 1200 пацієнтів зі сколіозами. І з кожним роком ми все більше і більше удосконалюємо цю складну технологію.

Дякуємо всім нашим пацієнтам, що довірилися нам. А ще хочемо попросити вибачення у сімей всієї нашої операційної бригади, за те, що вони практично не бачили вдома своїх рідних протягом останнього місяця.


З повагою,
команда нейрохірургів МЦНХ


Повернутися до розділу