UA RU EN PL
ДОВІДКОВІ ТЕЛЕФОНИ

Київ: +38 068 369 14 07
+38 044 592 68 78

Стрий: +067 89 1-00-00
Львів, Івано-Франківськ
усі контакти та розклад

Неінвазивне лікування гриж міжхребцевих дисків

Консервативне лікування не допомагає, а операція є небажаною. Хворий не знаходить собі місця, родичі з тривожними думками
„Що робити?”.

В такому випадку допоможе пункційне лікування – введення ліків до місця розташування грижі. Суть методу полягає в тому, що під рентгенконтролем до місця патологічного процесу в хребті голкою вводиться розчин гормонів та знеболюючих ліків (наприклад, депо-медрол та біпувакаїн).

Технічно виконання блокади вимагає високої точності, оскільки слід забезпечити просування голки саме до місця грижі з максимальною похибкою 1-2 мм, що можливе при застосуванні операційного цифрового рентген-апарату та спеціального операційного столу. Звісна річ, це має бути виконано в умовах нейрохірургічної операційної. Маніпуляцію виконують під місцевим знеболенням.

Такий метод в ряді випадків стає пусковим механізмом для одужання, негайно знімає гострий чи хронічний біль в спині. За годину хворий може бути виписаний додому. З іншого боку, неефективність пункційного методу є фінальним доказом доцільності оперативного втручання.

Хірурги Міжнародного центру нейрохірургії володіють як пункційними, так і хірургічними методами, що дає можливість в умовах однієї клініки використати весь арсенал дієвих засобів для допомоги хворим з больовими синдромами, що викликані грижами міжхребцевих дисків.